Ferkingstad menighet > Artikler > Nyheter

Menighetene i unntakstilstand

Her finner du informasjon om hvordan menighetene forholder seg til smittefare.

Sist oppdatert: 31.03.20

Etter retningslinjer fra Karmøy kommune avlyser nå Falnes og Ferkingstad menigheter alle sine ordinære arrangement. Dette for å begrense smittefaren tilknyttet COVID-19 (koronaviruset).

I den grad det er praktisk mulig vil vi ta kontakt med aktuelle deltakere av berørte arrangement direkte med nødvendig informasjon. Vi vurderer situasjonen og oppdaterer informasjonen fortløpende her.

Det er likevel noen arrangementer som vil bli gjennomført med tilpasninger. Under følger informasjon om disse, i tillegg til andre spesifikke opplysninger:

Begravelser:
Ut fra smittesituasjonen  i kommunen vil gravferden bli gjennomført med kun de nærmeste til stede. Deltakerne oppfordres til:
- å desinfisere hendene ved inngang (alle våre bygg er utstyr med desinfiserende middel ved inngang).
- å holde avstand til andre deltakere (bruke hele kirkerommet)
- å unngå håndhilsing eller klemming
NB: Folk med luftvegssykdommer skal ikke delta.

Dåp
Dåp blir gjennomført med egne dåpsliturgier (dåpgudstjenester) for dåpsfølget og inviterte. Selv i disse arrangementene skal en forholde seg til kommunens restriksjoner og retningslinjer. Det blir derfor lagt opp til en koordinering mellom oss og dåpsforeldrene om hvor mange som kan inviteres. Elles bes deltakerne om å benytte utplassert hånddesinfisering ved inngang.

TV-gudstjenester
TV Haugaland har sagt seg villig til å sende TV-sendt gudstjeneste fra én kirke i Karmøy på gudstjenestetid, i tillegg til enkelte ekstragudstjenester i forbindelse med påsken. Følg med på egne kunngjøringer om hvor gudstjenestene sendes fra og hvor du kan finne disse, foruten om på TV i gudstjenestetid.

• Fra våre menigheter vil det være sending:
    • På langfredag vil det bli vist pasjonsgudstjeneste fra Ferkingstad kl. 11.
    • Søndag 26. April vil det bli vist gudstjeneste fra Falnes kl. 11.

Om konfirmasjon 2020:

Konfirmasjonene for 2020 utsettes til høsten. Nye datoer for konfirmasjon finner du HER.