Dåp

VELKOMMEN TIL DÅP I DEN NORSKE KIRKE I KARMØY

Etter 1. oktober 2019 ble det ikke lenger mulig å sende ut invitasjon til dåp i Den norske kirke.
Alle er velkommen til å døpe barnet sitt i en av våre kirker i Karmøy.

For å melde barnet opp til dåp, gå inn på lenken "Dåpspåmelding", og velg "Ny registrering". Deretter velger du hvilken menighet du vil at barnet skal døpes i, og trykker "Søk" for å finne aktuell dåpsdag. Så oppretter du bruker med ditt mobilnummer og barnets personnummer, og fyller så ut skjemaet med alle opplysninger.

NB! Dåpen er ikke registrert før du har fått bekreftelse på mail fra oss. Noen ganger kan enkelte datoer være fylt opp før vi har fått bekreftet.

Husk å ha klart barnets fødselsnummer (11siffer).

Dåpspåmelding

Antall faddere er minimum to og vanligvis opptil seks.
Påmelding til dåp må skje senest 14 dager før dåpshandlingen, og barnets navn må være registrert i folkeregisteret før selve dåpen.

Før dåpen ønsker presten å ha en samtale/samling. Der vil man gå gjennom hva dåpen betyr, i tillegg til selve dåpshandlingen.
Dåpsliturgien kan dere finne her.

Menighetene har litt forskjellige rutiner for dåpssamtale/dåpssamling:
  • Avaldsnes, Falnes, Ferkingstad og Torvastad menigheter: Presten tar direkte kontakt for å avtale samtale
  • Kopervik, Norheim, Åkra og Veavågen menigheter: Jevnlige dåpssamlinger for flere dåpsforeldre.

Menigheten vil gjerne at familien eller andre i dåpsfølget deltar i selve dåpshandlingen. Det kan være tekstlesing, hjelp til å tørke dåpsbarnet på hodet e.l. Dette blir avtalt med presten på samlingen/samtalen.
I de fleste menighetene går også foreldre og dåpsbarn i prosesjon inn i kirka sammen med presten i begynnelsen av gudstjenesten. Mer informasjon blir gitt under samlingen/samtalen.

Ved spørsmål, ta gjerne kontakt på post@karmoykirken.no
eller på tlf. 52 81 00 01.